Tussen zussen – Boekentip Désirée Lageweg (schrijfster)

Welke boekentip heb je voor ons ?

Tussen zussen van Rita Spijker

Er zijn veel leuke boeken maar dit boek bleef mij bij hangen omdat het gewoon een leuk boek is.

En elke keer was ik benieuwd hoe het met de personages afliep, de doorleesfactor ontbrak niet. Het is in ik-vorm geschreven, waardoor de personages levensecht lijken. Je moet ervan houden of niet. En ik houd hiervan.

Het is het soort boek dat je in je vakanties in een ruk uitleest en dat over verschillende personen gaat. Luchtig en daardoor gewoon leuk!

Boeken die over meerdere personages gaan vind ik interessant en leuk als de karakters van de personages goed worden neergezet zodat je het idee krijgt dat ze levensecht zijn. Dat ze, als je het boek weglegt, nog ‘nagalmen’ in je hoofd.

Wie ben jij ?

Mijn naam is Désirée Lageweg, ben vierenveertig jaar jong, getrouwd met DJ Johan – waarmee ik alweer eenentwintig jaar samen ben – en schrijfster van de fictieve roman ‘Als de rust weerkeert dan is er… Liefde!’. (www.desireelageweg.nl)

 

Wat doe je ?

Helaas heb ik gezondheidsproblemen waardoor werken buitenhuis lastig is. Ik heb geprobeerd om een webshop bestaande uit mode accessoires zoals unieke handgemaakte bijoux op te zetten, waarmee ik nu op hobby basis verder wil gaan. Momenteel schrijf ik. Als tiener schreef ik ook al korte verhaaltjes en toen ik het schrijven weer oppakte, moest ik mijn spelling en stijl flink bijspijkeren en ik oefen nog steeds.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen ?

Mijn papieren eerste boek ‘Als de rust weerkeert dan is er… Liefde!’ die dit voorjaar uitkwam is nu ook als e-book verkrijgbaar.

En ik ben bezig met een vervolg op mijn eerste boek in een iets andere stijl, met dezelfde personages.

In het eerste boek gaat het vooral om de worsteling die de personages doormaken, het vervolg is meer een verhaal op zich. Ook hier beleven de personages vanuit eigen perspectief in een ik- vorm hun leven, maar het verhaal gaat gewoon door. Het is de bedoeling dat het spannender wordt, met minder monologen en meer actie.

Verder heb ik ook nog een non-fictie over slechthorendheid klaarliggen, wat nog uitgewerkt en verbeterd moet worden, dit boek gaat over leven met slechthorendheid. Mensen vertellen hoe voelt om slechthorend te zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

Mijn eerste boek ‘Als de rust..’ gaat over succesvolle, maar vermoeide stadsmensen  die zijn verhuisd naar een chique villawijk in een prachtig Zeeuws dorp.

Behalve onder andere de bemoeizuchtige roddelzieke weduwe Liz van in de zestig met haar eeuwige Franse buldog, komt er ook een slechthorend personage in voor evenals iemand met de mysterieuze kwaal fibromyalgie.

In de prestatiegerichte maatschappij anno nu, is er bijvoorbeeld veel onbegrip rond onzichtbare kwalen, vandaar dat ik ook dit in een roman verwerkt heb; om het meer bekendheid te geven.

 

Wat zijn je favoriete auteurs en boeken ?

Nou vooruit omdat ik toch een keus moet maken, er zijn veel goede auteurs; mijn favoriete auteurs zijn onder andere Esther Verhoef, Rita Spijker en Saskia Noort.

Ik ben geen fan van heel zware boeken omdat ik vooral lees ter ontspanning, vandaar dat mijn hart uitgaat naar lekker leesbare en luchtige boeken, bijvoorbeeld met herkenbare onderwerpen.

Leuke boeken zijn onder andere: ‘En jij dan?’ – Cathy Kelly (Nederlandse versie),  ‘Nieuwe buren – Saskia Noort, ‘Kreukherstellend’- Rita Spijker, ‘Alles te verliezen’ – Esther Verhoef.

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Welk boek heeft je echt geraakt ?

Het boek van Minke Weggemans – ‘Broederziel alleen?’  raakt mij omdat het iets is wat ik zelf ook meegemaakt heb; d.w.z. mijn zeventienjarige broer had de leukemie niet overleefd toen ik negentien was. Ik was blij dat er eindelijk eens een boek bestond voor mensen zoals ik, die ook een broer (of zus) verloren hebben. Tegenwoordig doet men veel meer op dit gebied en bestaat er voor bijna alles wel een zelfhulpgroep, boek, o.i.d.

Bestellen

Bestellen

Welk boeken hebben je zakelijk geholpen ?

Vooral persoonlijk; want als je persoonlijk goed in je vel zit, maak je meer kans dat je op zakelijk gebied ook beter scoort. Het boek van Carolina Bont – ‘Versterk je uitstraling’ is er een van.

Welk boek ligt nu op je nachtkastje ?

Ik heb momenteel een paar boeken liggen die nog uitgelezen ‘moeten’ worden maar waar ik nog niet aan toe gekomen ben. Zoals ‘Paradiso’ – Kees van Beijnum (Het verhaal leek mij heel erg mooi), ‘De suite’ – Suzanne Vermeer, ‘De stille zonde’ – Lieneke Dijkzeul en ‘Tully’ –  Paulina Simons. En ik zou nog wel veel meer nieuwe of andere soorten boeken willen ontdekken; ik kom “ogen, hoofden, armen en benen tekort”!

 

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Voorkeur boek of e-book ?

Een poos geleden dacht ik: ‘geen e-book voor mij!’.

Maar net zoals een papieren boek voordelen heeft, heeft ook een e-book voordelen zoals bijvoorbeeld weinig kans op papiervisjes! Nee serieus, met een e-reader hoef je geen boeken meer te sjouwen tijdens een vakantie. Maar een papieren boek vind ik mooier, de geur ervan en het tastbare. Beter voor je ogen ook nog. Zelf lees ik het liefst een papieren boek. Maar als het boek dik is dus zwaar, dan is een e-book voor mij handiger.

Welk boek kan je tippen aan leuk&licht?

‘Alles te verliezen’ – Esther Verhoef.

Welk boek zou je zelf nog willen schrijven ?

Het boek wat ik nu aan het schrijven ben! Het voelt goed, dus… Een luchtig boek vol humor, actie, spanning en een vleugje romantiek.

Het zou ideaal zijn als men al luchtig lezend ook even stilstaat bij een paar belangrijke dingen uit het leven of ervan leert, op een ontspannen wijze. Een ‘feelgood-boek’ met een beetje extra’s.

Deze boekentip staat in Interviews, Literatuur & Romans, Religie & Esoterie en heeft de volgende tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*