Negen levens – Boekentip Victor Manhave (arts Ayurvedische geneeskunde)

Welke boekentip heb je voor ons ?

Negen levens van William Dalrymple

William Dalrymple is een zeer begiftigd auteur en heeft al een reeks bestsellers op zijn naam staan. In ‘Negen levens’ neemt hij ons mee op reis in het moderne India en laat ons negen verschillende mensen ontmoeten die negen verschillende religieuze paden bewandelen.

De auteur heeft circa 25 jaar door India gereisd. Van deze 25 jaar heeft hij een distillaat gemaakt en beschrijft in zijn boek zeer pakkend de levens van negen verschillende mensen. De verhalen zijn ingrijpend en ieder uniek.

India is de laatste 30 jaar sterk veranderd en gemoderniseerd. De levens van deze mensen zijn nog gebaseerd op het authentieke oude India. Ze staan met één voet in de moderniteit en de andere in de oudheid. Zijn zij de laatst overgeblevene en zullen tradities met hen uitsterven? Prachtig, meeslepend, ontroerend, magisch en inspirerend! Voor mij één van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. 

Wie ben je ?

Ik ben Victor Manhave, ben 44 jaar en arts. Ik beoefen de Ayurvedische geneeskunde in de Ayurveda Kliniek in Rotterdam.
Ooit ben ik mijn studie in India begonnen. Van 1991-1995 heb ik in Mumbai (Bombay) de Ayurvedische geneeskunde gestudeerd. Daarna ben ik medicijnen gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Ik heb twee dochters, één van drie, bijna vier en één van zestien, bijna zeventien.
Mijn belangrijkste hobby is heerlijk uit eten gaan.

Boeken van mijn hand:

  • ‘Begrijpelijk Ayurveda’
  • ‘Diabese’

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Wat zijn je favoriete boeken ?

  • ‘De ontdekking van de hemel’ – Harry Mulisch
  • ‘Jonathan Livingstone Seagull’ – Richard Bach

Boek of eBook ?

Ik heb geen e-reader, mijn voorkeur gaat uit naar een boek.

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje ?

Op mijn nachtkastje ligt nu het kookboek ‘Eat, taste, heal’.

Waar zou je zelf nog eens een boek over willen schrijven ?

Met dat grote ego van mij zou ik nog wel eens een autobiografie willen schrijven, wat overigens pas uitkomt als ik dood ben. Heb al een klein stukje autobiografie geschreven hetgeen op mijn site staat gepubliceerd.

Deze boekentip staat in Eten & drinken, Interviews, Reis & Taalgidsen, Religie & Esoterie en heeft de volgende tags , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*