De 2012 moorden – Boekentip Jeroen Guliker (schrijver)

Welke boekentip heb je voor ons ?

De 2012 moorden van Suzanne Meyer

In ‘De 2012 moorden’ worden feiten en fictie op een knappe manier door elkaar heen gebruikt. Een aantal bekende gebeurtenissen uit de geschiedenis (o.a. een gestolen schilderij van de gebr. Van Eyck, de tempeliers, de heilige graal) speelt een belangrijke rol in het verhaal. Daarnaast komen ook recente gebeurtenissen voorbij (lees: De Arabische Lente). Alles is doordacht met elkaar verweven en in een spannend en snel verhaal gegoten.

 

Wie ben je ?

Jeroen Guliker.  Ik woon in Haarlem en ben vader van twee puberende zoons.

Wat doe je ?

Ik ben fulltime schrijver en mijn boeken zijn;

  • Verborgen Vrucht (Credo Uitgevers),
  • Harde Noten (Karakter Uitgevers) en
  • Zeven Vrouwen Later (Karakter Uitgevers).

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Wat zijn de laatste ontwikkelingen ?

‘Verborgen Vrucht’ is net verschenen en doet het goed. Het was even wennen om na twee romans over te stappen naar het thriller genre, maar het blijkt een goede keus te zijn geweest. De reacties van mijn lezende achterban, maar ook de recensies in de pers zijn eigenlijk allemaal louter positief. Ga voor de boektrailer of meer informatie naar mijn site.

Wat zijn je favoriete boeken ?

Te veel om op te noemen, maar als het dan echt moet zeg ik ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans, ‘Tell No One’  (‘Niemand vertellen’) van Harlan Coben en ‘Voor ik ga slapen’ van S.J. Watson.

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Voorkeur boek of e-boek ?

Boek!! Een boek moet je voelen en ruiken… aanraken en opsnuiven.

Welk boek ligt er momenteel op je leestafel ?

Bonita Avenue’ van Peter Buwalda.

Waar zou je zelf nog een boek over willen schrijven ?

Heb je even? Mijn hoofd loopt over van ideeën. Ik heb momenteel vier verschillende verhaallijnen voor mijn volgende boek. In de komende weken maak ik een definitieve keus en begin ik aan mijn vierde boek. Ik laat voorlopig nog niets los, behalve dat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid weer een thriller wordt.

Deze boekentip staat in Interviews, Literatuur & Romans, Spannende boeken en heeft de volgende tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*