Jij en ik – Boekentip Gert Hilbrands (consultant)

Welke boekentip heb je voor ons ?

Jij en ik van Niccolò Ammaniti.

Het boek is in 2010 uitgekomen als hardcover versie en in 2011 is er een paperback versie uitgekomen met de titel ‘Ik en jij’. Het boek heeft slecht 128 pagina’s maar elke pagina is om van te smullen.

‘Jij en ik’ is een ontroerende novelle over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar die bang zijn zichzelf te verliezen. Niccolò Ammaniti is er opnieuw in geslaagd om met kleine, haarscherpe observaties en rake zinnen de kwetsbaarheid van een adolescent te beschrijven die gevangenzit in een keurslijf van verwachtingen.

Wie ben je ?

Gert Hilbrands en ik ben in de zomer van 1983 geboren in Overijssel. Na de MAVO en een omweg via de MEAO en MBO ICT opleiding heb ik de opleiding Bedrijfskundige Informatica afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam in de ICT en zorg.

De laatste jaren heb ik het schrijven ontdekt. Eerst heb ik korte verhalen geschreven, maar het kriebelde al snel en ben ik begonnen aan mijn eerste boek. In juni 2010 was het zover en kwam mijn eerste boek uit met de titel ‘Een gesloten einde was een feit’. Het schrijven van mijn eerste boek was een leerproces en ik heb hier veel van geleerd. Deze leer ervaringen zijn tot uiting gekomen in mijn tweede boek, ‘De Grens Bereikt!’

Wat zijn je favoriete schrijvers en boeken ?

Alle boeken van Niccolò Ammaniti. Klassiekers zoals het boek van J.D. Salinger met ‘The Catcher in the Rye’ staan ook hoog op het lijstje. Denk hierbij ook aan ‘Bright Lights, Big City’ van Jay McInerney, ‘On the Road’ van Jack Kerouac en soortgelijke schrijvers. Welke nog op de nominatie staan om te lezen zijn James Joyce, Alain-Fournier en F. Scott Fitzgerald. Boeken van P.F. Thomése en in het specifiek het boek ‘J. Kessels: The Novel’ staan ook hoog op het lijstje.

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Wat kun je tippen in de categorie leuk en licht ?

Na een lange werkdag wil je weleens een boek lezen, maar wanneer een dikke pil ziet liggen, dan zakt de moed in je schoenen. Dan is het lekker om een leuk en licht boek te lezen! Een erg mooi boek hiervoor is het eerder genoemde ‘Jij en ik’ van Niccolò Ammaniti. Andere boeken die ik in deze categorie kan aanbevelen zijn ‘J. Kessels: The Novel’ en natuurlijk mijn eigen boek ‘De Grens Bereikt!’, welke 140 bladzijden telt.

Wil je uiteindelijk schrijver worden ?

Natuurlijk is de droom er wel om als fulltime schrijver aan de slag te gaan, maar hoe realistisch is deze droom? Laten we het zo zeggen, je kan maar beter echt een vak leren. Schrijven is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef, maar de hoop bestaat natuurlijk altijd dat er een bestseller uit mijn vingers komt!

Deze boekentip staat in Interviews, Literatuur & Romans en heeft de volgende tags , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*