Vuurtorenwachter – Boekentip Noreen Van de Sompele (e-marketeer)

Welke boekentip heb je voor ons ?

Vuurtorenwachter van Camilla Läckberg.

Onlangs stuitte ik op ‘Vuurtorenwachter’ van  Camilla Läckberg, een Zweedse misdaadauteur. Hoofdpersonages zijn politie-inspecteur Patrik Hedström en zijn vrouw (en schrijfster) Erika Falck.  Er is een man doodgeschoten in zijn appartement, een moord die Patrik moet onderzoeken. Toevallig blijkt de jeugdliefde van de overledene na jaren terug­gekeerd te zijn en bevindt ze zich op een nabijgelegen spookeiland.

De mix van een persoonlijke touch (het privéleven van de hoofdpersonages), spanning (het moord­onderzoek) en mysterie (het spookeiland), brengen het geheel tot een verhaal dat je moeilijk weg kan leggen.  De afwisseling van de invalshoeken van Patrik, van Erika en van een onbekende, welke beetje bij beetje iets prijsgeeft, maken het spannend tot aan het einde.

Ik ontdekte dat Camilla Läckberg een hele reeks rond deze twee hoofdpersonages geschreven had, en begon ze één voor één te verslinden.  Deze maand is ook haar 8ste thriller over Patrik Hedström en Erika Falck uit, ‘Engeleneiland’, welke uiteraard op mijn verlanglijstje staat.

Ook al kunnen de verhalen los van elkaar gelezen worden, toch raad ik aan bij nummer 1 te beginnen om de privéverhaallijn te kunnen volgen. Als je, zoals ik, met nummer 7 begint, en dan bijvoorbeeld nummer 2 leest, dan weet je al wat er gaat gebeuren in hun privéleven, wat jammer is.

Wie ben je en wat doe je ?

Ik ben Noreen Van de Sompele, een 34-jarige Vlaamse boekenfreak.  Ik werk sinds ik afgestudeerd ben in de boekensector. Eerst als marketing verantwoordelijke bij de Belgische online boeken en dvd winkel, Azur.be, later Proxis&Azur.be. Nu werk ik als e-marketeer bij Uitgeverij Acco.  Verder heb ik een opleiding tot eventorganisatrice achter de rug, waar ik momenteel te weinig mee doe en geef ik af en toe marketingadvies aan een startende speelgoedwebsite DionyToys.be. En bij speciale gelegenheden bevind ik mij achter de zoete kookpotten; cupcakes, taarten, chocomousse, pralines en, als chocoholic, alles wat met chocolade te maken heeft.

Wie zijn je favoriete schrijvers ?

In mijn jeugd heb ik boeken bij de vleet verslonden. Dat verminderde enorm tijdens mijn studies, wegens tijdsgebrek. Nadien, toen ik in mijn eerste job startte, werd dit weer een bijna dagelijkse bezigheid, en niet alleen om up to date te blijven. Ik lees nu vooral Vlaamse misdaadauteurs (Piet Baete, Bart Debbaut, Luc Deflo, Pieter Aspe,…) of chicklits (Sophie Kinsella, Lindsey Kelk, Jill Mansell, Marian Keyes, Chantal van Gastel,…) of een combinatie van beide, bijvoorbeeld ‘Hou van mij!’ van Anja Feliers. Camilla Läckberg werd onlangs ook aan dit lijstje toegevoegd.    

Voorkeur boek of e-book ?

Ook al werk ik als e-marketeer en verkoop ik e-books, prefereer ik toch de papieren versie, zeker als het om literatuur gaat. Ik heb geen e-reader, ik gebruik Adobe Digital Editions op mijn laptop. Dan zijn e-books niet zo handig. Ik heb het onlangs geprobeerd met ‘Losers’ van Luc Deflo, maar ik ben maar twee hoofdstukken ver geraakt. Zakelijke e-books zijn dan weer wel handig, om snel tijdens het werk enkele dingen te lezen, zoals ‘Bevorder je boeken­ver­koop’ van Wiebe de Jager of ‘EHBL – Eerste hulp bij leidinggeven’ van San Eyckmans. Ook ‘Het einde van de Euro’ van Johan Van Overtveldt staat op mijn e-boekenplank.

Bestellen

Bestellen eBoek

Bestellen eBoek

Welk boek ligt er op je nachtkastje ?

‘Eens in je leven’ van Cathy Kelly, ‘Het einde van de winkels?’ van Cor Molenaar, ‘Vrijdag de 14de’ van Piet Baete en de Capitool Reisgids ‘Peru’. Al liggen deze laatste twee daar nog omdat ik nog niet alles opgeruimd heb van mijn reis naar Peru.

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Welke 3 boeken hebben je zakelijk geholpen ?

Dat zijn ‘EHBL – Eerste hulp bij leidinggeven’ van San Eyckmans, ‘De ideale vrouw is een bitch’ van Sherry Argov en ‘Media Morgen’ van Jo Caudron.

Waar zou je zelf ooit een boek over willen schrijven ?

Ik heb altijd veel bewondering gehad voor verhalen die goed in elkaar zitten. De puzzelstukjes die uiteindelijk allemaal op z’n plaats blijken te vallen. Als schrijver moet dit een heuse klus zijn, maar wel het bewijs van creativiteit, verhaalkennis en soms ook wel van vreemde hersenkronkels. Tot nu toe heb ik nog geen ambitie om zelf zoiets te schrijven, maar zeg nooit nooit…

Deze boekentip staat in Bedrijfskunde, Economie & Recht, Interviews, Literatuur & Romans, Onderwijs & Maatschappij, Reis & Taalgidsen, Spannende boeken en heeft de volgende tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*