Boekentip’s Voetbalboeken Top 10

Boekentip’s populaire voetbalboeken Top 10.

Gijp

Als eindredacteur van het televisieprogramma Voetbal International maakte journalist Michel van Egmond de opkomst, ondergang en wederopstanding van het mediafenomeen René van der Gijp van dichtbij mee. Hij schreef er dit boek over.     € 19,95

 

Geen genade

Ondanks een door trauma’s gedomineerde jeugd in een Arnhemse volkswijk kon Andy van der Meijde (1979) bij Ajax uitgroeien tot de beste rechtsbuiten van zijn generatie. Met het bereiken van de Europese elite bij Internazionale in Milaan begon tevens zijn reis langs de toppen der waanzin. Hij ging miljoenen verdienen én uitgeven.     € 19,95

Messie

Het fascinerende levensverhaal van een grote, maar bescheiden voetballer. Volgens iedereen die ook maar iets van voetbal weet is Lionel Messi één van de beste voetballers ter wereld, misschien wel de beste.

€ 10,00

Wat een goal!

Maarten Moll duikt met ‘Wat een goal!’ in de geschiedenis van het moderne voetbal en gaat per gespeelde voetbalminuut na welke spraakmakende, hilarische of tragische gebeurtenis er in exact di­e minuut heeft plaatsgevonden.  € 17,90

Ronaldo

In 2009 liet Ronaldo zijn benen verzekeren voor honderd miljoen euro. En niet zonder reden. De voetballer groeide op in een arm gezin op het eiland Madeira. Hij ging zo min mogelijk naar school: liever speelde hij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voetbal op straat.   € 18,90

Appelleren

In ‘Appelleren’ zijn de honderd beste columns die Nico Dijkshoorn voor Voetbal International schreef verzameld. € 19,95


Dure spitsen scoren niet

Waarom wint het kleine Nederland zo vaak? Waarom winnen de grote clubs niet vaker? Brengt een dure speler met een grote naam doorgaans zijn geld op? ‘Dure spitsen scoren niet’ beantwoordt ze.      € 12,50

Winnen

In ‘Winnen’ schrijft Van Breukelen over mentale vaardigheden en heeft hij praktische tips om je te ontwikkelen tot topspeler. Het gaat om passie, overtuiging, regels, vitaliteit, strategie, bruggen bouwen en communicatie.

€ 19,95

Hans Kraay jr.

Hij was een voetballer van het gemeenste soort, verzoop zijn trainer, ontvoerde zijn voorzitter en veroverde een Engelse serveerster.  Hans Kraay jr. vertelt tientallen anekdotes en biedt hij de lezer vele onthullende en humoristische inkijkjes achter de kleedkamerdeur.

€ 14,95

Het foute elftal

Kopstoten, karatetrappen, kniehoge tackles en een stevige elleboog, voetballers zijn geen lieverdjes. Ook niet naast het veld. De voetballerij wemelt van de ontspoorde, ontregelde en ontgoochelde spelers: gokken, mishandelen, doodrijden, witwassen, zakkenrollen, cokedeals, afpersingen, ja, zelfs moord…

€ 15,00

Deze boekentip staat in Meer Tips. Bookmark the permalink.

1 Reactie op Boekentip’s Voetbalboeken Top 10

 1. PERSBERICHT
  NUSport en Bruna nomineren tien boeken voor publieksprijs

  KIES HET BESTE SPORTBOEK VAN 2012

  AMSTERDAM, 2013 – Tijdens de aftrap van de Nationale Sportweek in Tilburg is de verkiezing begonnen voor het meest populaire sportboek van 2012. Hiervoor zijn tien sportboeken genomineerd. De lezers mogen zo zelf bepalen welk sportboek op 10 juni wordt onderscheiden in het Olympisch Stadion. Speciaal hiervoor is de website Weekvanhetsportboek.nl gelanceerd.
  Het gaat goed met het Nederlandse sportboek. Nog nooit eindigde een werk uit dit genre in de top tien van bestverkochte boeken van het jaar – laat staan twéé. Het vorige jaar was een doorbraak, want zowel het boek over voetbalanalist René van de Gijp als de geruchtmakende biografie van Andy van der Meijde bleek een bestseller.
  Om deze aandacht vast te houden geven is een nationale campagne gestart ter promotie van het sportboek. Tijdens de opening van de Nationale Sportweek in Tilburg is bekendgemaakt wie zijn genomineerd voor de publieksprijs van het beste sportboek van het jaar. Het lezerspubliek mag zich hier nu over uitspreken op Weekvanhetsportboek.nl. Stemmen kan tot vrijdagavond 7 juni.
  Het gaat om tien boeken, die door NUSport en Bruna zijn geselecteerd.
  • Avondje NAC: een liefdesverklaring – Sjoerd Mossou (Uitgeverij Bertam+De Leeuw)

  • Foppe de Haan: Bondscoach voor 4 weken – Koen van Santvoord (Uitgeverij Bert Bakker)
  • Geen genade. Biografie Andy van der Meijde – Thijs Slegers (Uitgeverij Voetbal International)
  • Gijp – Michel van Egmond (Uitgeverij Voetbal International)
  • Gouden Epke
 London 2012 Olympic Games – Frans Wolfkamp en Klaas Jan van der Weij
 (Uitgeverij Komma)
  • Kim Clijsters. Eerste en enige officiële carrièreoverzicht – Filip Dewulf en Wilfried de Jong 
(Uitgeverij Kannibaal)
  • Kop in de wind – Wilfried de Jong (Uitgeverij Podium)
  • Mart Smeets – biografie – Kees Sluys (Uitgeverij Atlas Contact)
  • Onderweg – Guido Bindsels (Uitgeverij Elikser)
  • Rooks & Theunisse. Koningskoppel ondanks alles – Peter Tetteroo (Uitgeverij Tirion Sport)
  Deze nominaties zijn overigens niet bindend, maar bedoeld als een eerste schifting in het grote aanbod. Als een lezer de voorkeur geeft aan een ander sportboek, dat is verschenen tussen 1 januari 2012 en 1 april 2013, is dat mogelijk. Op elk sportboek uit die periode kan namelijk worden gestemd op Weekvanhetsportboek.nl.
  De winnaar van deze publieksprijs wordt op 10 juni bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het Olympisch Stadion. Diezelfde dag reikt een jury de Nico Scheepmaker Beker uit als vakprijs voor het beste sportboek. Zo zijn er dus twee prijzen: de juryprijs voor het beste sportboek en de publieksprijs voor het meest populaire sportboek.
  Van 8 tot en met 15 juni is de Week van het Sportboek.
  De campagne voor het sportboek is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Thomas Rap, Nieuw Amsterdam, Voetbal International, De Arbeiderspers, Tirion, De Kring, het Olympisch Stadion, Sportboek.nl, Sportgeschiedenis.nl, NUSport, Bruna, CPNB en NOC*NSF.
  Voor meer informatie Mark Grijsbach (06 5262 9270) of Jurryt van de Vooren (06 2507 2994)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*