De eenzaamheid van de priemgetallen – Boekentip Willem Jongsma (coördinator logistiek)

Welke  boekentip heb je voor ons ?

De Eenzaamheid van de Priemgetallen van Paolo Giordano.

Als ik de laatste jaren van mijn lange lezerscarrière in herinnering roep, heeft dit boek de meeste indruk gemaakt.

De schrijver heeft een groot inlevingsvermogen. Hij wurmt zich als een ware psycholoog in de eenzame zielen van zijn beide hoofdpersonen Alice en Mattia. Ze gaan een vriendschap met elkaar aan die door traumatische jeugdervaringen geen stand kan houden. Giordano is een meester in de vertelkunst, hij weet de spanningsboog in dit drama tot het einde strak te houden. Een groot talent, deze jonge schrijver.

Wie ben je ?

Mijn naam is Willem Jongsma, ik ben 52 jaar jong, getrouwd en vader van twee uithuizige kinderen. Een enthousiaste Facebooker ben ik niet, wel ben ik een Twitteraar. Ik heb cultuurwetenschappen gestudeerd aan de Ou, een studie waarin ik me kon verdiepen in de vele aspecten van letterkunde/literatuur.

Wat doe je en wat zijn je hobby’s ?

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de zorgbranche, als coördinator logistiek bij HMC in Bergum (FR). Een toonaangevend bedrijf in hulpmiddelen voor, onder andere, gehandicapten.

Mijn tweede leven bestaat uit schrijven. Ik heb jarenlang columns geschreven in een regionaal dagblad en bracht in 2006 een verhalenbundeltje uit. In januari 2011 begon ik aan het manuscript van wat mijn debuutroman moet worden. Hierbij word ik begeleid door literair agent Irma Woortman, die me schrijfadviezen geeft en de public relations bij uitgeverijen voor me gaat verzorgen. Kijk op :  irmawoortman.nl voor meer informatie over haar agentschap. Daar vind je ook een blog waarop je mijn schrijfproces kunt volgen.

Mijn grootste hobby is film kijken. Ik ben een fervent filmhuisbezoeker.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen ?

Wat mijn manuscript aangaat, zit ik nu in de eindfase. Mijn verwachting is dat het medio september klaar is. Volg me straks op het blog, zou ik zeggen.

Wie zijn je favoriete schrijvers ?

Sartre, Kundera, Dostojevski. In Nederland Reve, en tegenwoordig Grunberg.

Wat zijn je favoriete boeken ?

  • ‘De teerling is geworpen’ van Sartre,
  • ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’ van Kundera,
  • ‘Schuld en Boete’ van Dostojevski.

Het boek van Kundera is ook magistraal verfilmd.

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje ?

Ik lees nooit in bed. Maar het dichtst binnen handbereik ligt ‘Wachten op de barbaren’ van Coetzee.

Voorkeur Boek of eBook ?

Ik ben erg ouderwets in die dingen… Misschien komt de ommekeer nog. Als mijn eigen werk af is, zal ik van harte aanbevelen om het ook als eBook te lezen!

Welk boek heeft echt indruk op je gemaakt ?

‘Schuld en Boete’ van Dostojevski. Ik las het al rond mijn 20e.

Waar zou je zelf ooit een boek over willen schrijven ?

Dat blijft nog even het geheim van de schrijver. Een verrassend onderwerp is het zeker…

Deze boekentip staat in Interviews, Literatuur & Romans en heeft de volgende tags , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*