Waarom gelukkig zijn als je normaal kunt zijn? – Boekentip Eva Moraal (schrijfster en historica)

Welke boekentip heb je voor ons ?

Waarom gelukkig zijn als je normaal kunt zijn? van Jeanette Winterson.

Dit boek werd mij ook aangeraden. Het gaat voor een groot deel over de jeugd van de Britse auteur Jeanette Winterson, bekend geworden van het autobiografische ‘Sinaasappels zijn niet de enige vruchten’. Winterson is geadopteerd en het boek is zowel een verslag van de zoektocht naar haar biologische moeder, als een in het reine komen met haar zeer religieuze en angstige adoptiefmoeder. Het is een bijzonder verhaal, rauw en echt, met zowel humor als poëzie geschreven over het leven met een hoofdletter L. Ik lees (beroepshalve) veel memoires, maar zelden zulke pijnlijk oprechte als die van Winterson. Het is zo’n boek waaruit je wilt blijven citeren aan je partner en vrienden en wat je ieder jaar opnieuw zal lezen. 

Wie ben je en wat doe je ?

foto door Ton Koene

Ik ben Eva Moraal, 30, en schrijfster van (jeugd)boeken en historica. Dit najaar verscheen mijn debuutroman ‘Overstroomd’ bij Lemniscaat en publiceerde ik enkele (korte) verhalen, o.a. in SchrijvenMagazine, en bij Young-adults.nl verscheen mijn YA-novelle ‘Metamorfose’ in de Dark Romance-bundel naast verhalen van Marijke F. Jansen en Isabel Peters. Zie mijn website  voor meer info en voor mijn wekelijkse blog. Daarnaast leg ik de laatste hand aan mijn historische proefschrift over de beleving van en herinnering aan doorgangskamp Westerbork.

Bestellen

Bestellen

Wat zijn de laatste ontwikkelingen ?

Momenteel werk ik hard aan een eigentijdse roman voor jongeren die zich afspeelt in en om Maassluis, de plaats waar ik ben opgegroeid. Ook ben ik bezig met het vervolg op ‘Overstroomd’. Vanaf januari volgend jaar zal ik actief zijn als social media redacteur op Geschiedenisbeleven.nl en komend voorjaar hoop ik te promoveren.

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje ?

Verschillende boeken. Ik lees veel, meestal zowel een fictie- als een nonfictie boek. Ik heb net mijn eerste graphic novel uit, ‘Een deken van sneeuw’ van Craig Thompson, waar ik erg van onder de indruk was. Tegelijkertijd las ik het indringende ‘Zwarte zwaan’ van Gideon Samson. Het boek dat nu klaarligt om gelezen te worden is ‘Beest in bed, negen echte volkssprookjes’ van de Vlaamse jeugdboekenauteur Marita de Sterck, waarin zij ook ingaat op de geschiedenis van deze sprookjes.

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Waarover zou je zelf ooit een boek willen schrijven ?

Hoewel in ‘Overstroomd’ heel veel thema’s uit mijn historisch onderzoek naar voren komen (in- en uitsluiting, discriminatie, wij/zij-denken, om een paar te noemen), heb ik al een aantal jaren een verhaal in mijn hoofd zitten dat zich afspeelt in en rond de Tweede Wereldoorlog. Ik hoop dit verhaal ooit te mogen schrijven.

Deze boekentip staat in Interviews, Kinderboeken, Literatuur & Romans en heeft de volgende tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*