Ik date maar wat – Boekentip Krista van der Hulst (coördinator huisvesting)

Welke boekentip heb je voor ons ?

Ik date maar wat van Suzanne Buis.

De hoofdpersoon in dit boek is een leuke vrouw die met veel zelfinzicht en spot haar single bestaan onder de loep neemt. Het is voor veel singles denk ik heel herkenbaar hoe anderen (niet-singles) op haar reageren en in dit boek wordt daar met een wat kritische ondertoon over verteld. Maar deze single vrouw inspireert naar mijn mening iedereen doordat ze actie onderneemt. Haar zoektocht wordt met veel vaart en zeer gevat beschreven. Elk hoofdstuk maakt nieuwsgierig doordat het vooraf gegaan wordt door een filmkadertje met een vraag. Het antwoord ontdek je dan in de grappige beschrijvingen van de dingen die ze tijdens haar zoektocht (oftewel reis) meemaakt of flashbacks van wat ze heeft meegemaakt. Dat maakt het een dynamisch geheel, waardoor ik het boek in een weekend uitlas.

Wie ben je en wat doe je ?

Krista van der Hulst, 31 jaar, samenwonend met vriend en 2 katten in Utrecht. Ik schrijf, lees en dans heel graag. Verder kijk ik veel films en hou ik van reizen. Ik ben Coördinator Huisvesting bij SBWU (Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht). Daarnaast heb ik ook dansles gegeven, maar ben daar nu (tijdelijk) mee gestopt.

Verder heb ik afgelopen jaar mijn grote hobby schrijven weer opgepakt, met als resultaat dat ik ga debuteren als Auteur (waarschijnlijk dit jaar) met een Chicklit, met de werktitel ‘Van voor af aan.’  Wil je weten hoe dat verder afloopt? Volg me dan op Facebook of op Twitter.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen ?

Dankzij de verkoop van alle aandelen op TenPages.com eind vorig jaar komt mijn eerste boek uit. Verder is een kort verhaal van mijn hand, genaamd ‘Niets is wat het lijkt’ opgenomen in een verhalenbundel van Pamac. Deze is eind vorig jaar uitgebracht.

Tevens ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen website.

Wie zijn je favoriete schrijvers ?

Ronald Giphart, Kluun en Renske de Greef.

Voorkeur boek of eboek ?

Absoluut boek. Ik hou van een goed gevulde boekenkast gesorteerd op auteursnaam. Voor vakanties neem ik dwarsliggers mee, die zijn lekker licht en klein en je hebt evengoed het authentieke gevoel van het omslaan van een bladzijde.

Welk boek ligt er op je nachtkastje ?

‘Luchtkussen’  van Astrid Harrewijn. Dit boek ben ik gaan lezen omdat ik Miss Match heel leuk vond.

‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ van Jan Jaap van Hoeckel. Je gaat er wel erg van nadenken, dus eerder geschikt voor overdag dan voor het slapen gaan.

Bestellen

Bestellen

Bestellen

Welk boek heeft echt indruk op je gemaakt ?

‘Giph’ van Ronald Giphart. Deze heb ik gelezen voor mijn boekenlijst Nederlands op de middelbare school. Toen begon ik (volwassen) lezen pas echt leuk te vinden.

Wat kan je tippen in de categorie, leuk & licht ?

Alle boeken van Chantal van Gastel, Astrid Harrewijn en Ildiko von Kurthy.

Waar zou je zelf ooit een boek over willen schrijven ?

Ik zou na mijn eerste boek graag de kans krijgen om nog meer Chicklits te schrijven en uit te geven, maar ik sluit niet uit dat er ooit een thriller of roman uit mijn pen komt.

Deze boekentip staat in Interviews, Literatuur & Romans, Vrije tijd, Hobby & Sport en heeft de volgende tags , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Reactie op Ik date maar wat – Boekentip Krista van der Hulst (coördinator huisvesting)

  1. Wat aardig van je, Krista, om mijn boek op je nachtkastje te hebben liggen. En wat goed om te horen dat je het liever overdag leest omdat je er erg van moet nadenken. Ik adviseer mensen om niet teveel ineens te lezen. De verhalen hebben tijd nodig om te bezinken. Hopelijk heeft je denken veel opgeleverd… Dat gun ik je van harte. Jan Jaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*