De boekendief – Boekentip Sandra Heijkamp (administratief medewerkster)

Welke boekentip heb je voor ons ?

De boekendiefHet mooiste boek dat ik afgelopen tijd heb gelezen is ‘De boekendief’ van Markus Zusak. Het gaat over Liesel, zij is de boekendief. Het boek speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar eerste boek steelt ze op de begrafenis van haar broertje. Liesel vlucht samen met haar moeder vanwege de oorlog en zij wordt alleen ondergebracht bij een nieuw gezin. Liesel leert lezen en krijgt de smaak te pakken van wat woorden kunnen vertellen. Zodra zij een boek uit heeft, steelt zij een nieuwe. Uiteindelijk krijgt zij van iemand een notitieboekje waarin zij vanaf dat moment haar eigen verhaal opschrijft.

Het perspectief is verrassend, het verhaal wordt door de Dood vertelt. Dat klinkt luguber maar is wonderwel juist heel mooi en soms zelfs grappig. Zoals de ondertitel al aangeeft: Als de Dood een verhaal vertelt, kun je maar beter luisteren. Bestel boek

Wie ben je en wat doe je ?

Sandra HeijkampIk zal me even kort voorstellen: mijn naam is Sandra Heijkamp en ik woon samen met mijn gezinnetje (man en dochter) en hond Teun. Ik ben gek op lezen, schrijven en schilderen. En op vakantie gaan. Op chocola. En op… oké, op veel! Er zijn gewoon teveel leuke dingen. Ik ben dan ook een rasoptimist en zie bijna overal wel iets zonnigs in.

Naast mijn administratieve baan leef ik mij vooral uit met schilderen en het schrijven van boeken. Mijn eerste boek, een chicklit met de titel ‘Belofte maakt Schuld’, is net uitgegeven via mijnchicklit.nl! Sinds kort zit ik op Twitter, daar moet ik nog wel een beetje aan wennen. Verder ga ik graag uit eten of shoppen met vriendinnen en voor de nodige beweging wandelen met hond Teun.

Wie zijn je favoriete schrijvers ?

Zodra ik de tijd heb, kruip ik diep weg op de bank met een kop thee en een goed boek. Mijn favoriete schrijver is Adam Armstrong. Zijn schrijfstijl zorgt er voor dat je helemaal in een verhaal duikt en de wereld om je heen even vergeet. Heel knap.

Voorkeur Boek of eBook ?

Alhoewel een papieren boek echter aan voelt, heeft een ereader veel voordelen. Licht, compact en een grote keuze uit verschillende schrijvers. Het scheelt daarnaast veel ruimte in je koffer als je op vakantie bent en voorkomt dat je halverwege je reis door al je boeken heen bent. Kortom, ik ben helemaal om!

Belofte maakt Schuld

Bestellen

Water voor de olifanten

Bestellen

Gevallen

Bestellen

Welk boek lees je nu ?

Op dit moment ben ik bezig in ‘Water voor de olifanten’ van Sara Gruen.  Voor op vakantie kies ik vaak voor een luchtige chicklit, in de winter pak ik eerder een thriller, bijvoorbeeld van Karen Slaughter. Er zijn zoveel goede boeken, ik wou dat ik meer tijd had om te lezen!

Deze boekentip staat in Interviews, Literatuur & Romans en heeft de volgende tags , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*