De ontvoering – Boekentip Chantal Martens-Evers (schrijfster gedichten & verhalen)

Welke boekentip heb je voor ons ?

De ontvoeringEerlijk gezegd vind ik dit best moeilijk. Maar dan hou ik het op het laatste boek, dat ik gelezen heb. Het boek van Sandra Berg ‘De ontvoering’.

Ik vind dat dit boek lekker wegleest; makkelijk en een vlotte schrijfstijl, dat ik belangrijk vind. Een boek voor ontspanning.

Dit spannende liefdesroman gaat over Gina. Zij wordt op de boot naar Zweden ontvoerd, door Thomas, een werknemer van haar man. Gina belandt samen met Thomas in een hutje aan een meer. Gina wil weg, weg van haar ontvoerder. Een poging om te ontsnappen mislukt. Gina merkt dat Thomas eigenlijk net zo bang is als zij. Maar waarom? En waarom heeft hij juist haar ontvoerd? Thomas vertelt zijn verhaal aan Gina. Uiteindelijk komt ze achter de waarheid over haar eigen man. Of ze het horen wil, of niet; ze krijgt alles te horen over zijn leugens en overspel.

Zo besluit Gina om haar eigen echtgenoot een hak te zetten, maar of dit allemaal goed gaat… (tja… dat vertel ik natuurlijk niet…) Bestel boek

 Wie ben je en wat doe je ? 

Chantal Martens-EversIk ben Chantal.  Getrouwd en samen hebben we twee dochters. Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Oosterhout.

Sinds mijn twaalfde is mijn passie schrijven. Zo schreef ik met correspondentievriendinnen en daarnaast rolden ook gedichtjes en verhaaltjes uit mijn pen. Mijn droom is altijd ‘Een eigen boek in mijn eigen boekenkast’ geweest. En deze droom is werkelijkheid geworden:

Op dit moment heb ik drie boekjes op mijn meisjesnaam; Chantal Evers. De gedichtenbundels ‘Herkenbare Gevoelens’ en  ‘Gedachten Dichterbij’ en het voorleesboekje ‘Brammetje’.

Deze boekjes zijn allen uitgegeven door uitgeverij Boekscout. Helaas liggen of staan mijn boekjes niet in de boekwinkels, al zijn ze daar wel te bestellen.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen ?

Op het moment ben ik bezig met het schrijven van een vervolg op ‘Brammetje’. Het bijzondere van dit boekje is dat het op rijm geschreven is en ik heb toch wel het idee dat dat niet zo snel gaat als een ‘gewoon’  voorleesverhaaltje…

Ik ben nog met het eerste verhaaltje bezig, dus hierna volgt er nog één voor het boekje. Net zoals mijn eerste ‘Brammetje’ gaat het weer een boekje worden met twee voorleesverhaaltjes op rijm. Als de verhaaltjes klaar zijn, dan zal ik mijn ‘pen’ (gebruik eerder mijn laptop) inruilen voor een potlood, want de illustraties zijn ook van mijzelf…

Voor mijn boekjes heb ik een website aangemaakt; wieschrijftdieblijft.jimdo.com en ook ben ik te volgen via Twitter.

Voorkeur Boek of eBook ?

Mijn voorkeur gaat dan uit naar een e-book. Waarom? Eerlijk gezegd vind ik dit makkelijker lezen. Vooral als je een nieuw boek hebt. Die pagina’s willen nog wel eens ‘terugvallen’. Daar heb je dus met zo’n e-book geen last van…

Wie zijn je favoriete schrijvers ?

Lees  veel van Jill Mansell, Chantal van Gastel, Virginia Andrews en Leni Saris.

Welk boek en wat ligt er op je nachtkastje ?

Kreeg de tip om ‘Daglicht’ eens te lezen van Marion Pauw. Moet er eerlijk gezegd nog aan beginnen, maar dit e-book ligt al klaar…

Op mijn nachtkastje ligt ook altijd mijn I-pod. Het gebeurt mij wel eens dat ik ’s nachts wakker word, dat ik een goed idee heb voor gedicht of verhaal.  Mijn I-pod heb ik er liggen in plaats van papier en pen. Want ik moet het idee altijd even opslaan bij ‘notities’ op mijn I-pod, doe ik dit niet, dan ben ik het de volgende ochtend echt kwijt…

Zwaar verguld!

Bestellen

Daglicht

Bestellen

Het duivelskind

Bestellen

Welk boek heeft echt indruk op je gemaakt ?

Het boek ‘Het Duivelskind’ van Maria Genova en Angel van der Vecht. Een waargebeurd verhaal over misbruik, mishandeling en falende hulpverlening. Echt een heftig boek! Ik heb gehoord dat er lezers zijn geweest die het in één ruk uitgelezen hebben, maar nee… dat kon ik niet… moest af en toe toch even ‘pauze’ nemen…

Waar wil je ooit nog een boek over schrijven ?

Eerlijk gezegd heb ik volop ideeën. Een jaar geleden ben ik begonnen met een jeugdroman. Hier wil ik toch nog mee verder. En de laatste tijd denk ik steeds meer-en meer  aan een autobiografie…

Deze boekentip staat in Interviews, Literatuur & Romans en heeft de volgende tags , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Reactie op De ontvoering – Boekentip Chantal Martens-Evers (schrijfster gedichten & verhalen)

  1. carla boterman schreef:

    Mooi interview en de 2 gedichtenbundels. zijn. zo mooi geschreven heel pakkend en uit het leven gegrepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*