Half Broke Horses – Boekentip Madelon Verwijmeren (student en blogger)

Welke boekentip heb je voor ons ?

Half Broke HorsesToen ik werd gevraagd of ik een boekentip interview wilde doen moest ik even goed nadenken. Er worden zo enorm veel mooie, goede boeken geschreven. Toch heb ik één boek uitgekozen waarvan ik denk: die moeten jullie gelezen hebben! Ik heb het dan over ‘Half Broke Horses’ van Jeannette Walls.

Dit boek kocht ik eigenlijk vooral om de mooie cover, maar gelukkig bleek het verhaal ook echt super  te zijn. Walls vertelt het verhaal van haar grootmoeder Liley Casey Smith. Het spraakmakende verhaal van een vrouw die opgroeit op een ranch en daar wilde mustangs temt. Vervolgens trekt ze met haar paard, Patches, door het land om les te geven, krijgt ze een man, woont ze bij een speciaal soort stam en ontdekt ze de wereld. Ik tip dit boek omdat ik Liley een vrouw vind zoals een vrouw zou moeten zijn. Ze staat sterk in haar schoenen, ze weet goed wat ze wil, krijgt alles voor elkaar. Je zou haast kunnen zeggen dat ze een vrouw van de wereld is. Daarnaast heeft Walls het verhaal gewoonweg geweldig verteld. Het boek opende echt mijn ogen over de wereld. Er zitten zoveel mooie quotes in die je kijk op de wereld veranderen. Mijn favoriete quote is “Reality doesn’t count because the world is how you choose to see it.” Door dit soort uitspraken vind ik het een boek dat je gewoon gelezen moet hebben! reserveren

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Madelon VerwijmerenMijn naam is Madelon Verwijmeren, ik ben een jonge meid van 18 jaar. Ik woon in het dorpje Dorst, dat ligt naast Breda in het zuiden van ons landje. Ik woon daar samen met mijn ouders en mijn twee broertjes. Ik heb mijn VWO-diploma gehaald en ondertussen ook mijn rijbewijs (weer een mijlpaal verder).

In het dagelijks leven ben ik druk bezig met mijn studie journalistiek op de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Ik hoop aan het eind van dit schooljaar mijn Propedeuse te halen. Op zaterdag werk ik in een super leuke paardenwinkel in Breda, de SuperHorse.Verder ben ik ook werkzaam als blogger / recensente op de boekenblog StoryHunters. Hier schrijf ik wekelijks op zondagochtend een artikel en af en toe door de week nog een extra artikeltje.

Tot slot heb ik twee grote passies waar ik enorm veel tijd aan besteed. De eerste is fotografie. Momenteel ben ik hard bezig een mooi portfolio op te bouwen en lekker veel te fotograferen. Als je benieuwd bent naar mijn werk kun je altijd een bezoekje brengen aan mijn website. Mijn ultieme passie is paardrijden. Dat doe ik één keer in de week op een schat van een pony: Kadance. Af en toe ga ik ook lekker springen, het bos in en leuke dingen met hem doen.

Wie is je favoriete schrijver ?

Mijn favoriete schrijfster is denk ik Renate Dorrestein. Ik vind sowieso haar boeken altijd erg goed geschreven. Ik lees niet echt vaak meerdere boeken van één schrijfster, maar haar boeken heb ik wel bijna allemaal gelezen. Dorrestein is ook mijn favoriete schrijfster omdat ik haar een keer heb geïnterviewd. Ze is zo’n relaxte vrouw en ze is zo vriendelijk. Echt een heel fijne schrijfster.

Tot slot, welke boeken liggen er op je nachtkastje ?

Teveel, haha! Mijn moeder is daar ook niet zo blij mee. Naast een enorme stapel met tijdschriften (in de vorm van paarden en fotografie) liggen er ook aardig wat boeken. Momenteel 6 waarvan ik er 5 nog moet lezen (maar ik weet niet welke ik als eerste zal lezen). Het boek dat ik al gelezen heb is mijn bijbel voor de paardenfotografie: ‘paardenfotografie’ van Femke Puijman. Verder liggen er ‘Reizen zonder John’ van Geert Mak, ‘Dodenrit’ van Maggie Stiefvater, ‘Het huwelijkscontract’ van Jennifer Probst, ‘Het verschil’ van Monika van Paemel en ‘De verrekijker’ het boekenweekgeschenk door Kees van Kooten. Erg veel dus. Maar dat komt helemaal goed. Gelukkig komt het goede weer eraan dus kan ik de boeken lekker mee de tuin in nemen.

Reizen zonder John

Bestellen

Dodenrit

Bestellen

Het huwelijkscontract

Bestellen

Deze boekentip staat in Interviews, Kinderboeken, Literatuur & Romans en heeft de volgende tags , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*