Virtuele tango – Boekentip recensie Odette Wolff

Virtuele tango van Melissa Skaye

Virtuele tangoSoms beland je in een thriller waarbij de moord is opgelost en het boek daarmee uit is, maar waarvan  het  verhaal van de hoofdpersoon nog lang niet is afgelopen.

Virtuele tango van Melissa Skaye is zo’n boek.

Na een derde deel van het verhaal koesterde ik moedergevoelens voor Sanne en wilde ik niet alleen weten of ze in staat was de moorden op te lossen, daarnaast wilde ik ook graag weten of haar  relatie met Luca zich zou verdiepen. Aan het einde lijkt de schrijfster een stukje prijs te geven met enkele Italiaanse lieve woordjes, dus stiekem hoop ik op een vervolg.

Het verhaal is spannend en actueel. In deze tijd speelt internet een steeds groter wordende rol. Internet is leuk, spannend maar helaas ook zeer gevaarlijk. Met name voor jonge meisjes die goed van vertrouwen zijn en gegevens van wannahave-boyfriends met elkaar uitwisselen. Kun je zeker zijn van  de oprechtheid van je gloednieuwe lover, aan de andere kant van de internetverbinding?

In het Noord-Hollandse Hoorn wordt een moord gepleegd op een jong meisje.  Een doodgewoon meisje. Ze maakte deel uit van een groepje van vier vriendinnen, die samen niet alleen kroegjes bezochten maar ook datingsites en chatrooms. De omstandigheden waarin het meisje gevonden wordt, zijn bijzonder wreed en  bizar.

Niet veel later valt er een tweede slachtoffer, eveneens uit het vriendinnengroepje. Beide meisjes blijken voor hun dood, via internet contact te hebben  gehad met dezelfde man. Beiden hebben gereageerd op dezelfde contactadvertentie. Het wordt een race tegen de klok wanneer een vijftienjarig meisje, Faith Binet,  verdwijnt. Het doel: Faith levend en wel terug te vinden voordat…..

De rest van het verhaal moet je beslist lezen. Het plot steekt bijzonder knap in elkaar en je wordt als lezer tot op de laatste bladzijde op het verkeerde been gezet over wie de dader is. Bijzonder indrukwekkend vind ik de passages en hoofdstukken die  de schrijfster vanuit het perspectief van de dader heeft geschreven. Huiveringwekkend.

Na het lezen van dit boek werd me duidelijk, waarom er in sommige gevallen slechts een dunne scheidslijn bestaat tussen schuld en schuldig zijn. Sommige omstandigheden, evenals enkele mogelijkheden, scheppen moordenaars.

Het is niet altijd andersom.

Over de recensent

Odette WolffMijn naam is Odette Wolff, ik ben getrouwd en ben moeder van een puberzoon. Ik schrijf  over de  val- en struikelpartijen binnen mijn persoonlijke viersprong van werk, gezin, huishouden en mezelf. Ik heb een digitaal leeskamertje getimmerd op  lettersmid.nl waarin ik mijn columns, woordfratsels  en gedachtengedichten publiceer. Op twitter kun je me vinden als @lettersmid.

Deze boekentip staat in Meer Tips, Recensie en heeft de volgende tags , . Bookmark the permalink.

1 Reactie op Virtuele tango – Boekentip recensie Odette Wolff

  1. Sagita Vogelaar schreef:

    Een recensie die nieuwsgierig maakt. Goede tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*